סוגי היין
יין אדום, אשר תוסס עם קליפות הענבים, הוא בדרך כלל פירותי ומודגש יותר מאחיו הלבן, היין האדום מוגש בטמפ' של 16-18 מעלות (די קר) ומתאים יותר לליווי ארוחות, אך לא רק, ככל שהיין האדום צעיר יותר כך יתאים כמו היין הלבן לשתייה גם ללא מאכלים ולאירועים חברתיים.
יין מבעבע תוסס פעמיים, הפעם השנייה היא זו שבזכותה אנו רואים וטועמים את הבועות הנפלאות. יכול להיות גם אדום וגם לבן (ראו מעלה), ובשני המקרים נשתה אותו קר (ואפילו קר מאוד). יין מבעבע מתאים מאוד למסיבות ואירועים רשמיים כמו הרמת כוסית לכבוד החג, אבל באותה מידה יתאים לליווי מאכלים.
יין קינוח, הוא יין מתוק מאוד, לפי שמו אפשר כבר לנחש בדיוק את מטרתו. על מנת לעשותו כל כך מתוק יש להשתמש בענבים מאוד בשלים, כאלו שנקטפים רק בסוף עונת הבציר, דקה לפני שמגיע החורף (…באירופה).
יין מחוזק, שעל מנת לייצרו מוסיפים לו אלכוהול מזוקק הנקרא 'או-דה-וי' והתוצאה היא יין מתוק שאחוז האלכוהול שלו נושק ל- 20%, יין זה ניתן לשתייה ממש כמו משקה אלכוהולי, בכמות קטנה, כדג'יסטיף אחרי הארוחה.
אסורה מכירת משקאות חריפים למי שטרם מלאו לו 18 | אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות